Stap 1 - Bereken uw kosten vooraf
/global/img/icons/basic_info.svg
Vertel ons over uw bedrijf.

Voer uw bedrijfsnaam in.

/global/img/icons/basic_elaboration_document_pencil.svg
Verteld ons over uw debiteur.

Voer de naam van uw debiteur in.

/global/img/icons/ecommerce_receipt_pound.svg
De financiële gegevens.

Informeert u ons over het bedrag van uw achterstallige factuur, en de vervaldatum.

Incasseer uw schulden gemakkelijk online

Met ons online platform uploadt u eenvoudig uw onbetaalde facturen, volgt u ons incassoproces en ontvangt u uw geld zodra de vordering is geïnd.

Dien uw schuldvordering in
/global/img/icons/arrows_info.svg
Uw details.
Bedrijfsnaam
Adres
Contact details
Bankgegevens- zodat wij u kunnen betalen
/global/img/icons/basic_question.svg
Gegevens van uw debiteur.
Gegevens van uw bedrijf
Adres
Contact details
/global/img/icons/basic_upload.svg
Documenten uploaden bijv.
Factu(u)r(en)
Correspondentie
Contract(en)
Informatie over geschillen
/global/img/icons/basic_key.svg
Maak uw account aan.
Het enige wat u hoeft te doen is een wachtwoord aanmaken en verzenden!
Stap 3 - Blijf op de hoogte van de voortgang
/global/img/icons/arrows_info.svg
Log in op uw account.
 • Gebruik het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor het aanvragen van een gratis offerte, en het wachtwoord dat u hebt aangemaakt bij het indienen van uw dossier.
/global/img/icons/arrows_info.svg
Gepersonaliseerd dashboard
 • Overzicht van uw incassozaken
 • Gedetailleerde informatie
 • Communiceer met uw account manager
 • Bekijk uw facturen
 • Plaats nieuwe incasso dossiers
/global/img/icons/arrows_info.svg
24/7 updates.
 • Wij zullen u een e-mail sturen wanneer er een update over uw zaak beschikbaar is.
 • U kunt inloggen en de nieuwe vorderingen bekijken.

Onze aanpak in incasso

 
 

De frequentie van de correspondentie hangt af van de waarde van de zaak en van ons deskundig advies.

Alles wat u dient te weten staat hier in ons FAQ overzicht.


1. Welke informatie dien ik te verstrekken bij het uploaden van een dossier?
Wanneer u een incassodossier bij ons onderbrengt, vragen wij u zoveel mogelijk informatie te verstrekken. Meestal hebben wij facturen en contracten nodig, maar ook rekeningafschriften en de juiste contactgegevens van de debiteur.
 
2. Wat is het minimum schuldbedrag dat kan worden geïnd?
Uit onze ervaring blijkt dat incassozaken met een totale schuldvordering lager dan € 250,- niet kosteneffectief zijn voor zowel uw onderneming als Atradius Collections. Het is ook bewezen dat incasso's die ouder zijn dan 36 maanden moeilijker te innen zijn en helaas ook niet kosteneffectief. U moet er zeker van zijn dat het voor u rendabel is om de zaak te plaatsen, gezien de introductiekosten welke variëren afhankelijk van het land van uw debiteur. Het geïnde bedrag bepaalt de succeskosten die wij aanrekenen. Vraag hier een gratis offerte aan.
 
3. Kan ik meerdere facturen voor dezelfde debiteur uploaden?
Ja, dat kan. U zult worden gevraagd om uw documentatie te uploaden wanneer u uw zaak online indient. Indien u meer documenten wilt uploaden nadat uw zaak is ingediend, kunt u inloggen en deze uploaden via het dashboard.
 

1. Welke diensten verleent u?
Wij bieden verschillende diensten aan die kunnen worden aangepast aan uw behoeften. Klik hier voor meer details over onze diensten.
 
2. Hoe vordert u uitstaande schulden in?
Wij innen openstaande vorderingen met een aantal verschillende benaderingen. Dit zijn onder meer brieven, e-mails en telefoontjes die worden gebruikt als onderdeel van ons minnelijke incassotraject. De volgorde van onze brieven en telefoontjes verschilt per land, op basis van de ervaring van Atradius Collections en de effectiviteit per regio. We proberen ook aanvullende informatie te vinden en debiteuren op te sporen teneinde contact op te nemen. Onze eerste aanmaning wordt binnen 48 uur na ontvangst van een nieuwe incassozaak verstuurd. In sommige landen brengen wij tegen extra kosten een bezoek aan de debiteur en indien het minnelijke incassotraject geen succes oplevert, zal onze professionele incassomedewerker de zaak beoordelen op gerechtelijke stappen. Deze aanbeveling is gebaseerd op de financiële status van de debiteur, de ouderdom van de schuld, de geschatte kosten van een gerechtelijke procedure, de beschikbare documentatie en de kans op succes. Juridische kosten zijn een extra kostenpost. Klik hier voor meer informatie over onze incassoprocedure.
 

1. Wat bedoelt u met "minnelijke schikking"? 
'Minnelijke schikkingen' worden uitgevoerd door onze professionele incasso medewerkers. Er bestaan verschillende manieren om tot een regeling te komen voor uw uitstaande schulden. Dit hangt meestal af van de situatie van de debiteur, maar schikkingsgesprekken worden altijd op een respectvolle manier gevoerd. Schikkingen kunnen resulteren in een afbetalingsplan of een dealvoorstel (d.w.z. een korting), indien het hele bedrag niet in één keer kan worden betaald. U kunt hier meer te weten komen over ons incassoproces.
 
2. Hoe ontvang ik updates over mijn zaak?
Teneinde updates over uw zaak te ontvangen, zullen wij het online platform automatisch bijwerken telkens wanneer er actie in de zaak wordt ondernomen. Wanneer er een nieuwe update beschikbaar is, kunt u gewoon inloggen om de status van uw zaak te bekijken. U kunt uw dossierbehandelaar ook een bericht sturen voor een update via het online platform.
 
3. Hoe lang duurt het gemiddeld om een incassozaak te behandelen?
Het duurt gemiddeld ongeveer 90 dagen om een minnelijke incassozaak af te handelen. Dit kan variëren, afhankelijk van de communicaties met de debiteur. Indien de minnelijke fase geen resultaat oplevert, zullen wij verdere actie aanbevelen.
 
4. Hoe betaalt een debiteur de schuld die hij heeft? 
Atradius Collections wordt door u gemachtigd de vordering te innen wanneer u een dossier bij ons onderbrengt. De debiteur zal worden verzocht een betaling te doen op een bankrekening van Atradius Collections. Vervolgens houden wij onze kosten in voordat wij de betaling aan onze cliënten overmaken.

1. Wat zijn de voordelen van een online account?
Ons online incassoplatform heeft vele voordelen. Deze stelt onze klanten in staat om op de hoogte te blijven terwijl wij hun openstaande vorderingen innen.
 
Het platform stelt klanten in staat om:
 • Ontvang een vrijblijvende offerte voor onze minnelijke incassodiensten
 • Toegang tot incasso dossier dat bij ons is geplaatst
 • De status en de ondernomen acties in elke zaak bekijken
 • Neem contact op met onze professionals die in uw dossiers werken
 • Bekijk alle openstaande facturen
Log hier in, of plaats uw eerste zaak bij ons om een account aan te maken.
 
2. Hoe kan ik mijn inloggegevens terugvinden als ik ze kwijt ben?
Mocht u uw inloggegevens kwijtraken, dan kunt u deze uiteraard herontvangen. Als onderdeel van het on-boarding proces, zou u een account hebben aangemaakt wanneer u uw eerste zaak bij ons plaatst met uw eigen e-mailadres en wachtwoord. Om uw wachtwoord opnieuw in te stellen, bezoekt u hier onze pagina voor het opnieuw instellen van wachtwoorden. Indien u nog steeds geen toegang kunt krijgen tot uw account, neem dan contact met ons op,  wij zullen u verder helpen.
 

1. Wanneer adviseert u juridische stappen te ondernemen?
Indien het minnelijke incassotraject niet succesvol is, zal onze professionele incassomedewerker de zaak beoordelen op gerechtelijke stappen. Dit is gebaseerd op de financiële status van de debiteur, de ouderdom van de schuld, de geschatte kosten van een gerechtelijke procedure, de beschikbare documentatie en de kans op succes.
 
2. Welke kosten en tijdschema's zijn verbonden aan gerechtelijke stappen? 
Wij kunnen een voorschot vragen van onze cliënten alvorens een zaak voor een juridisch onderzoek door te sturen. Het tijdschema en de kosten van gerechtelijke stappen zullen verschillen per land van de debiteur en de omvang van de schuld. Het is uw beslissing om over te gaan tot gerechtelijke stappen en dus de kosten ervan te dragen.
 

1. Welke kosten brengt u in rekening voor geslaagde incasso's?
Bij succesvolle incasso wordt onze succesfee in rekening gebracht over de geïncasseerde bedragen. Deze vergoeding is afhankelijk van de locatie van uw debiteur. Voor facturen die meer dan 180 dagen achterstallig zijn, wordt een extra commissie van 2% bovenop de standaard incassoprovisie in rekening gebracht. Dit zal ook worden weergegeven in uw offerte die u hier kunt opvragen.
 
2. Indien u kosten en rente int, worden deze dan aan ons terugbetaald?
Wij passen kosten en rente toe tegen het wettelijke tarief op basis van de respectievelijke wetten van het land van de debiteur. Indien wij kosten en rente innen in een binnenlandse zaak (waarbij de debiteur in het België is gevestigd), worden deze aan u terugbetaald. In exportzaken houden wij echter kosten en rente in.
 
3. Moet ik betalen als ik een zaak intrek tijdens het incassotraject?"
Indien u tijdens het incassotraject ervoor kiest om een zaak terug te trekken, kunnen er terugtrekkingskosten in rekening worden gebracht. U kunt er echter voor kiezen om de zaak aan het einde van onze minnelijke incassofase kosteloos te sluiten (bijv wanneer wij u de juridische procedure voorstellen). Dit hangt meestal af van de zaak en de status ervan.
 
4. Welke kosten zijn verbonden aan een rechtszaak?
Het tijdschema en de kosten van juridische stappen zullen verschillen per land van de debiteur en de hoogte van de schuldvordering. Wij kunnen een voorschot vragen van onze cliënten alvorens een zaak voor een juridisch onderzoek door te sturen. Het is uw beslissing om door te gaan met juridische stappen en dus de kosten ervan te dragen.
 
5. Mijn debiteur heeft een betaling gedaan net nadat ik een incassozaak bij jullie heb ondergebracht. Moet ik nog steeds de kosten betalen? 
Mocht uw debiteur tot betaling overgaan vlak nadat u uw incassozaak bij ons heeft ondergebracht, dan bent u verplicht onze incassokosten te betalen. Zodra u een dossier bij ons onderbrengt, gaan onze professionele incassomedewerkers direct aan de slag en wordt een eerste aanmaning aan de debiteur gezonden.
 
 
 
De tijd dringt.
Laat uw facturen niet onbetaald.