Ons incassoproces

De onderstaande stappen laten zien wat er gebeurt als u online een vordering bij ons indient.

1. Introductievergoeding en incassoprovisie

Wij rekenen introductiekosten op basis van het land waar uw debiteur gevestigd is zoals vermeld in onze tarieven. Om uw factuur met betrekking tot de introductievergoeding te voldoen, sturen we u een link waarmee u online kunt betalen. De incassoprovisie brengen wij u achteraf in rekening, afhankelijk van het resultaat.
 

2. Zaak toegewezen aan case manager

Onze incasso activiteiten starten in het land waar uw debiteur gevestigd is, direct na ontvangst van uw vordering. Ons internationale team bestaat uit 480 case managers, gevestigd in meer dan 30 landen. We begrijpen de cultuur, spreken de taal en werken in naleving van de plaatselijke wet- en regelgeving.
 

3. Contact met debiteur

Het minnelijke incasso traject bestaat uit een combinatie van acties om de debiteur in beweging te krijgen en de frequentie hiervan is afhankelijk van de hoogte van uw vordering.

 

4. Updates van uw incassozaak

Ons online incasso platform biedt de mogelijkheid voor inzage van uw incassozaak. Updates kunt u inzien via het dashboard.

 

5. Evaluatie van de minnelijke incassovoortgang

We stellen alles in het werk om het totale openstaande bedrag op een minnelijke wijze te incasseren. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan zal de case manager u van een gedegen advies voorzien. Er wordt beoordeeld op de financiële status van de debiteur, of de vordering al dan niet betwist is en de te verwachten juridische kosten. De verwachte looptijd en kosten van een juridische procedure verschillen per land en zijn afhankelijk van de hoogte van het openstaande bedrag.

Draag uw vordering nú over

Achterstallige betalingen hebben impact op uw bedrijf en uw klanten. Voor u kan het tijdrovend zijn om uw vorderingen te incasseren. Door het incassoproces aan ons uit te besteden, behoudt u de zakelijke relatie met uw klant en kunt u uw bedrijfsactiviteiten soepel voortzetten.